Hírek /

Tévés szakmai gyakorlat Déván

2017.08.01. 10:02

Szakmai gyakorlaton voltak a BBTE Újságírás szakjának másodéves hallgatói a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének riporttáborában


Idén a Magyar Újságírók Romániai Egyesületé Déván szervezte hagyományos éves riporttáborát július 7-9. között. A város életét bemutató riportokat készítő számos tapasztalt újságírók mellett a táborban a kötelező szakgyakorlat részeként az Újságírás szak három fős csapata is részt vett. A szakgyakorlat célja az volt, hogy az egyetemi hallgatók helyszíni munka során ismerjék meg a tévés munka alapjait, felvételeket készítsenek a riporttáborról, Déva nevezetességeiről, interjúkban mutassák be a város szórványmagyarságának és intézményeinek életét. A másodéves diákok egyik feladata az volt, hogy riportban dokumentálják a tábort, rövid interjúk révén elevenítsék meg a riporttáborban dolgozó újságírók munkáját. Emellett még számos újságírói feladatot kaptak.
A tábor első napján, pénteken, a hallgatók Csibi László tévés szakember irányításával a dévai várba látogattak, ahol a kamerák előtt a tudatlan turisták szerepével azonosulva igyekeztek minél több információt szerezni a vár történetéről. Szombat délelőtt városnéző séta következett, melynek során a hallgatók megismerkedtek az óváros történetével, majd a számos árva gyereket befogadó Szent Ferenc Alapítvány látogatására került sor, ahol Palkó Cecília igazgató mutatta be az intézményt. A hallgatók interjúkat készítettek az alapítvány dolgozóival, és megörökítették a gyerekek mindennapjait. Délután a helyszínen dolgozó újságírókkal készített interjúk következtek, melyek a tábort dokumentáló riportfilm részei lesznek. Szombat este megérkeztek a MÚRE riporttáborának meghívottai (Barra Árpád helytörténész, Kocsis Attila, a Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója, Koppándi Zoltán unitárius lelkész, Varga Károly, a dévai Corvin Kiadó tulajdonosa, Winkler Gyula EP képviselő), akik rövid előadás tartottak, majd kötetlen beszélgetés következett.

Az Újságírás szak diákjainak részvételét a dévai riporttáborban támogatta:

Communitas RMDSZ

 

 

 

2022.09.01. 18:15

Nyolc államilag támogatott helyre hirdetünk felvételit szeptemberben Újságírás alapképzésen

2022.01.26. 09:50

Január 26-tól lehet iratkozni a februári záróvizsgára

2021.06.18. 13:30

A hallgatók az alábbi menetrend szerint fognak jelentkezni záróvizsgára.