Hírek /

Szakmai gyakorlaton voltak a BBTE Újságírás szakjának hallgatói a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének riporttáborában

2018.07.27. 11:20

A Magyar Újságírók Romániai Egyesületé (MÚRE) a Szilágy megyei Kémeren szervezte éves riporttáborát július 5-8. között. Az Erdély minden szegletéből érkező közel húsz tapasztalt újságíró mellett a táborban a kötelező szakgyakorlat részeként az Újságírás, valamint a Kommunikáció és Közkapcsolatok szak három fős diákcsapata is részt vett. A szakgyakorlat célja az volt, hogy vezetőtanáraik és szakmabeliek segítségével az egyetemi hallgatók helyszíni munka során ismerjék meg a tévés munka alapjait, a filmezés munkamenetét, és riportfilmeket készítsenek a Szilágyságban élő magyar közösség mindennapjairól.


Míg az újságírók egy választott témát dolgoztak fel, a hallgatók igyekeztek minél több településre ellátogatni. Felkutatták a helyi bor- és méztermelés hagyományait, a perecseni hagyma termelőit, a kémeri fenyőfaültetvényt. Ellátogattak a szilágysomlyói zsinagógába és várba, majd sámsoni méhésszel, ballai keramikussal és kémeri borásszal készítettek interjút. A diákok Csibi László operatőr és dokumentumfilmes, valamint Borsos Tünde, az ETV operatőr-vágója irányításával végezték a gyakorlatot. A feltáró munka eredményeként készült riportfilmeket az év végéig a MÚRE különböző rendezvényein mutatják be.
A hallgatók részvételét a riporttáborban a Communitas Alapítvány támogatta.

 

 

 

2022.09.01. 18:15

Nyolc államilag támogatott helyre hirdetünk felvételit szeptemberben Újságírás alapképzésen

2022.01.26. 09:50

Január 26-tól lehet iratkozni a februári záróvizsgára

2021.06.18. 13:30

A hallgatók az alábbi menetrend szerint fognak jelentkezni záróvizsgára.