Hírek /

Eredményt hirdetünk

2018.05.03. 17:05

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium tanulója nyerte a középiskolásoknak meghirdetett pályázatunkat


A jövő médiaszakembereit megszólító pályázatunk győztese: Vén-Vinceffy Anna, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium XII. A. osztályos tanulója, aki Erdélyiként a Pesti Vigadóban című tudósításával jelentkezett a BBTE Újságírás Intézetének felhívására. Az érzékeny hangvételű, az esemény hangulatát, körülményeit is átadó tudósítás gördülékenyen, olykor már-már irodalmi igénnyel, kiforrott stílusban számol be Vinczeffy László képzőművész budapesti kiállításának megnyitójáról. A szerző kiválóan járja körül a témát: bemutatja az esemény főszereplőjét, kellően súlyozva idéz a méltatásokból majd megszólaltatja művészt, és új kontextus fele nyitva fejezi be írását.

Pályázatunk első helyezettje felvételi nélkül jelentkezhet az újságírás szakra.

Felhívásunkra hét pályamű érkezett, mindegyiket érdeklődéssel és megelégedéssel olvasta a nehéz döntés előtt álló szakmai zsűri. Értékeléskor a kiírásban foglaltakhoz való közelítést, az anyag megírásának módját, felépítését, a hír- és témaérzékenységet vettük figyelembe.

Második helyezett Aszalos Noémi Kamilla a MOGYE-Petru Maior egyetem egyesítéséről szóló írása, amely azt világítja meg, hogy vélekedik egy, a MOGYE-n és egy a Petru Maioron tanuló diák az összevonásról.

A harmadik helyezett Koszti Róbert, a Gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum XII. A. osztályos tanulója, aki A forradalom a fiataloké című pályázatában iskolája március 15-i ünnepségéről számol be, kitérve arra, mit jelenthet ma a tizenévesek számára ez az ünnep és a márciusi ifjak szellemisége.

A kiírás első három helyezettje díjmentesen vehet részt az intézetünk által szervezett torockói médiatáborban októberben.

Pályázatunk többi részvevőjének is szeretettel gratulálunk, mindannyian kreatív, fiatalos hangvételű, érdekes sajtóanyagokkal jelentkeztek felhívásunkra.

 

2022.09.01. 18:15

Nyolc államilag támogatott helyre hirdetünk felvételit szeptemberben Újságírás alapképzésen

2022.01.26. 09:50

Január 26-tól lehet iratkozni a februári záróvizsgára

2021.06.18. 13:30

A hallgatók az alábbi menetrend szerint fognak jelentkezni záróvizsgára.