Hírek /

Szakmai gyakorlaton voltak a BBTE Újságírás szakjának hallgatói a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének riporttáborában

2018.07.27. 11:20

A Magyar Újságírók Romániai Egyesületé (MÚRE) a Szilágy megyei Kémeren szervezte éves riporttáborát július 5-8. között. Az Erdély minden szegletéből érkező közel húsz tapasztalt újságíró mellett a táborban a kötelező szakgyakorlat részeként az Újságírás, valamint a Kommunikáció és Közkapcsolatok szak három fős diákcsapata is részt vett. A szakgyakorlat célja az volt, hogy vezetőtanáraik és szakmabeliek segítségével az egyetemi hallgatók helyszíni munka során ismerjék meg a tévés munka alapjait, a filmezés munkamenetét, és riportfilmeket készítsenek a Szilágyságban élő magyar közösség mindennapjairól.


Míg az újságírók egy választott témát dolgoztak fel, a hallgatók igyekeztek minél több településre ellátogatni. Felkutatták a helyi bor- és méztermelés hagyományait, a perecseni hagyma termelőit, a kémeri fenyőfaültetvényt. Ellátogattak a szilágysomlyói zsinagógába és várba, majd sámsoni méhésszel, ballai keramikussal és kémeri borásszal készítettek interjút. A diákok Csibi László operatőr és dokumentumfilmes, valamint Borsos Tünde, az ETV operatőr-vágója irányításával végezték a gyakorlatot. A feltáró munka eredményeként készült riportfilmeket az év végéig a MÚRE különböző rendezvényein mutatják be.
A hallgatók részvételét a riporttáborban a Communitas Alapítvány támogatta.

 

 

 

2019.01.28. 01:12

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Újságírás Intézete pályázatot hirdet a 2018/2019-es tanév XII. osztályos tanulóinak és a korábbi években végzett diákoknak.

 

2019.01.14. 20:00

Január 22. és február 5. között lehet iratkozni a februári államvizsgára

 

2018.12.12. 22:28

A hírre kattintva megtaláljátok az idei államvizsgával kapcsolatos fontosabb információkat. A szakdolgoazat lebonyolítási tervét, és a 2019-es írásbeli záróvizsga tételeket.