Hírek /

A középiskolásoknak meghirdetett pályázatunk eredménye

2019.04.16. 03:06


 

A jövő médiaszakembereit megszólító pályázatunk győztese Mihálykó Tihamér, aki levelében és cikkében csak annyit árul el, hogy csíkszeredai, de reméljük, nem tévedünk, amikor azt írjuk: a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola végzős tanulója és diákújságírója. Tihamér a Margaret Island együttes tagjaival készített közvetlen hangú, olvasmányos interjút zenélésről, dalszerzésről, olvasmány- és Erdély-élményekről, gyerekkori csínytevésekről, mindennapi életről. A beszélgetés körülményeibe, az együttes sepsiszentgyörgyi koncertjébe is bepillantást nyerhetünk az igencsak élő és hangulatos cikkben.

Pályázatunk első helyezettje felvételi nélkül jelentkezhet az újságírás szakra.

Felhívásunkra hat pályamű érkezett, mindegyiket érdeklődéssel és megelégedéssel olvasta a nehéz döntés előtt álló szakmai zsűri. Értékeléskor az anyag megírásának módját, felépítését, eredetiségét, témaérzékenységét vettük figyelembe.

A második helyezett Pádár Éva, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum XII. F osztályos diákja, aki Felnőtté avattak című riportjában remek íráskészséggel és történetmeséléssel, humorral, iróniával, de mégis megannyi érzelem húrját pendítve varázsolja az olvasót nagykorúsítása napjára és helyszínére.

Harmadik helyezettünk Sinkler-Németh Zsófia-Petra, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium XII.C osztályos tanulója, aki összeszedett, jól építkező, letisztult vonalvezetésű tudósítást írt Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselő kovásznai előadásáról, amely az EU és a fiatalok kapcsolatára fókuszolt.

A kiírás első három helyezettje díjmentesen vehet részt az intézetünk által szervezett torockói médiatáborban, októberben.

Pályázatunk többi részvevőjének is szeretettel gratulálunk, kreatív, fiatalos hangvételű, érdekes sajtóanyagokkal jelentkeztek felhívásunkra.

 

2021.06.18. 13:30

A hallgatók az alábbi menetrend szerint fognak jelentkezni záróvizsgára.

2021.01.12. 12:29

Hamarosan iratkozni lehet a februári záróvizsgákra

2020.08.04. 15:40