2009 – 2012-es évfolyam /

Kocsis Kitty: „Örülj minden pillanatnak” (Interjú)

Sztárvendég volt a Campus 20. születésnapján, szokásához híven egy szál gitárral feledhetetlen hangulatot teremtett. Ő Miklós Gyuri, a Knock Out basszusgitárosa, a gitárestek alapembere, hanem a barát, az apa, a gyermek, az ember, aki meglátja a csodát, megéli a Pillanatot és képes azt megosztani, átadni.
Helyszín egy filmplakátokkal teletűzdelt színes hangulatú kocsma, kerek faasztalok, fahéj és frissen őrölt kávéillat. Mosolyok.


A Hallássérültek 2.-es számú intézetében vallást és történelmet tanítasz. Hogyan léptél emellett zenei pályára?

A zene mindig is az életem része volt. 5.-6.dikos koromban kezdtem el úgy igazán muzsikát hallgatni, s majd egy hónap gitáróra után hamarosan eldöntöttem, hogy basszusgitáros leszek- bár akkoriban még aligha tudtam, mit is jelent ez valójában.
Tizedik elején már nagyon komolyan vettem a zenélés gondolatát, bandánk is volt-a Steelhead- amelynek én voltam a szólógitárosa.
1992-ben egy másik, már komolyabb együtteshez csatlakoztam basszusgitárosként, az akkori Delirium néven futó csapathoz, melyet később átkereszteltek Why-ra. 1999-ig, a Knock Out zenekar létrejöttéig templomi ifjúsági zenekarban játszottam szintén basszusgitárosként, de zenéltem a Katapultban is, melynek többé-kevésbé az alapító tagja voltam, amikor a 2006-os Médiabefutón díjat nyertünk. Ez volt életem egyetlen zenei díja.


Hogyan fér meg egymás mellett a Knock Out és a szóló karrierként is nevezhető gitárest?

A kettő nem fedi egymást, hiszen sem fellépéseink, sem gitárestek nincsenek olyan gyakran, hogy az összeegyeztetés problémát jelentene, főként, mert nagy szeretettel végzem mindkettőt.

Mi motivál a gitárestek megtartásakor?

Az évek során nagyon sok előadó olyan dalokat írt, amelyek véleményem szerint igazán időtálló értékek, belehatolnak az emberbe, alakítják jellemileg és érzelmileg egyaránt. Az egész csoportként való közös éneklés, az összetartozás jelleg, olyan érzés, mely semmivel sem pótolható.

Mi az életfilozófiád?

Örvendj minden Pillanatnak, mert soha nem tér vissza semmi. Amennyiben egy Pillanatban sikerül élned, akár az egész életed egy imádság lehet, hiszen a pillanatban ott van Isten, és Istennel a találkozás akkor tud megvalósulni, amikor teljesen ott vagy abban, amit csinálsz, legyen az meditáció, olvasás vagy akár kávézás.
Hiszek abban a keleti mondásban, miszerint - Te csak menj, az Út majd a lábad alá simul-, így mindenekelőtt megpróbálom megtalálni az egyensúlyt, belső békém a rohanó világban.


Már sok minden megvalósult az életedben. Maradtak jövőbeni terveid?

Azt szeretném, ha minden szál, amin fut az életem, haladna a maga kerékvágásában, hogy érezzem, hogy apró lépésekkel, de haladok előre minden szinten, s hogy velem együtt halad mindenki, aki hozzám tartozik.

Megjelent a Szabadság napilapban

2022.09.01. 18:15

Nyolc államilag támogatott helyre hirdetünk felvételit szeptemberben Újságírás alapképzésen

2022.01.26. 09:50

Január 26-tól lehet iratkozni a februári záróvizsgára

2021.06.18. 13:30

A hallgatók az alábbi menetrend szerint fognak jelentkezni záróvizsgára.