2009 – 2012-es évfolyam /

Kocsis Kitty: Gólyabál á la Csomagolás-Kompót (Campus)

Gólyák éjszakája, gólyatábor, már csak idő kérdése volt a 3. nagy gólyalépés, a Csomagolás és Kompót szervezetek által rendezett gólyabál.

Idén, október 27-én, szerdán az Atmosphera Café adott otthont, szolgált fészkül a nyolc darab lelkes gólyapárnak, a rendezőknek, a hét tagú zsűrinek, valamint az érdeklődőknek.

Az első megmérettetés a bemutatkozás után a rövid idő alatt, megadott szavak felhasználásával írt Óda a Citromhoz, mely kellő kreativitást, humort és bátorságot igényelt. Kreativitást, az igencsak színes, néhol meg egészen furcsa szavak találó elhelyezéséért, humort a közönség szórakoztatásáért és bátorságot a legmerészebb ötletek bevállalásáért is, hiszen e próba után három gólyapár már csak nézőként követhette a további eseményeket. A versenyben maradtak ezután megmutathatták, milyen tehetségesek ám az építészet terén, pufulecből és gyufaszálakból Eiffel-tornyot, Taj Mahal-t, Colosseumot, de még a Pisai ferde torony „tökéletes" mását is összetákolták, lekenyerezés helyett pedig egy-egy ötletes páros szó szerint lepufulecezte a zsűrit. A 3. és 4. próba a gólyák zenei, valamint rajzi tehetségét vette igénybe, majd szívószál segítségével pohárból üvegbe került a bor és kezek nélkül banánt hámoztak félreérthetőbbnél félreérthetőbb pozíciókban. Bekötött szemmel a fiúk berúzsozták párjukat, a lányok meg bajuszt rajzoltak nekik, ekképp gyűjtötték be, utolsó próbatételként, a melltartókat, és a vetkőzős táncra vállalkozó sármos fiatalembereket.
Hogy a próbák között, valamint az eredményhirdetés előtt se unatkozzon a közönség, a kvíz kérdésekre helyesen válaszolóknak italt és Huli Buli belépőket osztogattak a szervezők.

Az eredmény kihirdetése, a díjak, illetve a gólyakirálynő és király szalagjának kiosztása után reggelig tartó, főként gólyalábat nem kímélő, Hetedhét országra szóló buli következett.

Megjelent a Szabadság napilapban

2020.07.06. 13:23

2020.06.16. 20:10

A pályázat célja az volt, hogy fotókkal és rövid leíró szöveggel mutassátok meg, hogyan élitek meg a megváltozott körülményeket, hogyan telnek a napjaitok a kényszerű bezártságban.

2020.01.06. 02:39

Január 15-28. között lehet iratkozni a februári államvizsgára