2009 – 2012-es évfolyam /

Kocsis Kitty: Futószalag effektus (Vélemény)

Gumi- és műanyagheveder, ragasztó, görgő, bunkerbélés. Futószalag. Funkciózavaros, téves eszméken alapuló társadalom, és az őt alkotó hasonmások. Jelenség.

Ebben a tömeggyártásra oly tökéletesen szakosodott forgatókönyben tudom, hogy milyen, ha oly kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, amennyire csak lehet. A beidegződések átprogramoznak, kapsz egy személyiséget a 6811949583 kedvesnek, engedelmesnek, kötelességtudónak, szófogadónak és rendkívül illedelmesnek kikiáltott közül, s ha már ilyen jól teljesítettek, jutalmul be is dobozolnak, és felpakolnak a legfelső polcra. Porosodsz, dohszagú, elfelejtett tárgy leszel, de legalább elvegyültél, beilleszkedtél egy klisébe, így még egyfajta biztonságos otthonra is találtál.

A világnak valójában pont ilyen rabszolgákra van szüksége, bárminemű érdekszövetkezeteknek behódoló foglyokra, akik kollektív magatartásmóddal elítélik a másság adottságát, akik normálisak csupán, mert egyformák, és életük a megszokás diktálta, hasztalan, semmitmondó cselekedetek összessége.

A szabadság elkötelezettjei csak akkor élhetik túl e természetesnek vélt szelekciót, ha felvállalják a személyiségtelenséget, feladnak megfelelni az irreális elvárásoknak, megelégedve annak egyszerűségével, amit a lét ajándékoz nekik, és csakis akkor győzedelmeskedhetnek, amikor kivívták egyéniségük szivárványfényének gondtalan tündöklését.

Megjelent a Szabadság napilapban

2019.09.26. 09:20

A Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar hivatalos tanévnyitójára október 1-én kerül sor, 10 órától, az V/2-es amfiteátrumban,

Idén dr. Balogh Márton, a BBTE Közigazgatás oktatója tart előadást Szociális vállalkozások Romániában címmel.

FB eseményünk: http://bit.ly/évnyitó2019

2019.09.26. 09:19

Olvasd el és tudj meg többet az évkezdésről és a határidőkről.

2019.06.06. 03:11

Részletek a júliusi államvizsgával kapcsolatban.