2009 – 2012-es évfolyam /

Kocsis Kitty: Délibáb (Vélemény)

Kutatjuk az élet értelmét, tanokat állítunk elő, műveljük magunkat, másokat, és megpróbáljuk elhinni, hogy ez segít. Bohócok vagyunk, kasztokban élünk, ketrecekben tároljuk magunkat, és néha, amikor időnk engedi, megbámulunk más állatokat. Ez tölti ki mindennapjaink, s naívan azt hisszük, hogy az állapot, amit alkottunk, megváltoztatható, visszafordítható, hogy képlékeny. Micsoda mérhetetlen tévedés.

Érdekszövetkezeteket kötünk, nyaldossuk azok kezét, akik etetnek,kollektív magatartásformát tulajdonítunk el, majd tehetséges cirkuszi mutatványosként előadjuk mi mindent tanultunk. Ügyesek vagyunk, igaz? A legügyesebbek, a legeslegebbek. Jutalmul magunkra erőltetünk mindent, újabbnál újabb arcokat, olyasmit is, ami nem illik ránk. De viseljük büszkén, hogyne, hiszen a végén talán még szebb, nagyobb ketrecet is kaphatunk érte, vagy kekszet.

Kutatjuk az élet értelmét, pedig nincs neki, ha pedig mégis lenne... akkor meg olyannyira egyszerű. Néhány ember azért született, hogy a folyó partján üldögéljen, néhányan azért, hogy beléjük csaphasson a villám, vagy netán szitává lőjjék a harcmezőn. Van, aki a zenéhez ért, van, aki a szavakhoz és olyan is akad, aki talán semmihez. Vannak, akik úsznak, ruhát vagy házat terveznek, de van, aki egyszerűen nem csinál semmit. Az élet viszont épp ezért, színességében tökéletes. És tényleg az.

Megjelent a Szabadság napilapban

2019.09.26. 09:20

A Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar hivatalos tanévnyitójára október 1-én kerül sor, 10 órától, az V/2-es amfiteátrumban,

Idén dr. Balogh Márton, a BBTE Közigazgatás oktatója tart előadást Szociális vállalkozások Romániában címmel.

FB eseményünk: http://bit.ly/évnyitó2019

2019.09.26. 09:19

Olvasd el és tudj meg többet az évkezdésről és a határidőkről.

2019.06.06. 03:11

Részletek a júliusi államvizsgával kapcsolatban.